Τα νέα του ÖSD

Η νέα εφαρμογή ÖSD είναι πλέον διαθέσιμη!

13 Μάιος 2022

osdApp

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί υποψήφιοι/ες,

Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε στους/στις καθηγητές/ριες και στους/στις υποψηφίους/ες την πιο ευχάριστη εμπειρία εξετάσεων, το Ινστιτούτο ÖSDΕλλάδας εργάζεται πάνω σε καινοτόμες ιδέες με αυτόν τον στόχο. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι

Η νέα εφαρμογή ÖSD είναι διαθέσιμη!

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο τον διαδικτυακό κόσμο του Ινστιτούτου ÖSDΕλλάδας στο smartphone σας και να επωφεληθείτε από πολλές πρακτικές λειτουργίες! Με τη νέα εφαρμογή ÖSD σας προσφέρουμε άμεση πρόσβαση με ένα κλικ σε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε!

Στην εφαρμογή θα βρείτε όλες τις αγαπημένες λειτουργίες, που θα σας διευκολύνουν:

• Scroll
• Μενού φιλικά προς το χρήστη
• Ενημερώσεις
• Γρήγορη φόρτωση
• Δήλωση των μαθητών σας για την εξέταση και την προσομοίωση εξέτασης
• Ανάκτηση των δελτίων εξεταζόμενων
• Ανάκτηση αποτελεσμάτων εξετάσεων
• Ραντεβού για την υπηρεσία Mein ÖSD και πολλά άλλα!

Θα έχετε όλες τις λειτουργίες στα χέρια σας, όπως στον ιστότοπο. Αυτή η εφαρμογή θα είναι πλέον μέρος της ψηφιακής σας καθημερινότητας και θα σας  την κάνει πιο εύκολη.

Μπορείτε να βρείτε τη νέα εφαρμογή ÖSD στο Google Playstore και στο Apple Store αναζητώντας ÖSDInstitutGriechenland. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω λινκ ή να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο ÖSD είτε μέσω e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) είτε τηλεφωνικά στο 210 6795092-3.

Android link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gappsy.dashboard.www.android620e0a26f15a0
IOS link: https://apps.apple.com/us/app/%C3%B6sd-institut-griechenland/id1621343551

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση στο scrolling!

8. ÖSD Tagung

12 Φεβρουάριος 2022

Tagung1 Tagung02 Tagung3 Tagung4

H 8η Επιστημονική Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά διαδικτυακά στις 6 Φεβρουαρίου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολυάριθμων καθηγητών και καθηγητριών Γερμανικών από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν ενεργά παρά τον ωραίο καιρό -τουλάχιστον στην Ελλάδα. Κατά την έναρξη της Ημερίδας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα Χρήστο Καραμπάτο, η διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, Χριστίνα Ρούτνερ, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν από την αρχή και να εμπλουτίζουν τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας.

Όπως εύστοχα ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρέσβης της Αυστριακής Δημοκρατίας, Hermine Poppeller, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες Γερμανικών  είναι διπλωμάτες, οι οποίοι εκπροσωπούν όχι μόνο τη γλώσσα αλλά και τον πολιτισμό μιας χώρας - και στην προκειμένη περίπτωση τριών χωρών.

2. ÖSD E-Tagung

11 Ιανουάριος 2022

tagung2022sitejpg

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας σας προσκαλεί στην Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 6 Φεβρουαρίου 2022 με τίτλο «Neu gegen alt oder doch lieber hybrid?».

Ενώ η διαδικτυακή διδασκαλία μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, φτάνουμε τώρα στο σημείο όπου μπορούμε να ξαναρχίσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο τίθεται το ερώτημα εάν ενδείκνυται να ενσωματωθούν οι νέες δεξιότητες στην καθημερινότητά μας και έτσι να εφαρμοστεί ένα υβριδικό μοντέλο διδασκαλίας.

Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γερμανία στο πλαίσιο της διαδικτυακής Ημερίδας. Όπως κάθε χρόνο, η Ημερίδα υποστηρίζεται από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και τα κεντρικά του ÖSD στην Αυστρία, ενώ οι γερμανόφωνοι εκδότες θα παρουσιάσουν τις νέες τους εκδόσεις.

Η προσωπική επικοινωνία με εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων και ένας διαδικτυακός διαγωνισμός σας περιμένουν στην εικονική μας συνάντηση!

Μείνετε συντονισμένοι!

Πρόγραμμα ημερίδας

Συνδεθείτε εδώ

 

Ανάπτυξη δικτύου, νέες συνεργασίες για το Ινστ. ÖSD Ελλάδας

16 Νοέμβριος 2021

zog2

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 η Διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, κα Χ. Ρούτνερ και η Υποδιευθύντρια και υπεύθυνη εξετάσεων, κα T. Σιούρμαν, πραγματοποίησαν μία σειρά συναντήσεων με τους κύριους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφέρειας της Ηπείρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους συναντήθηκαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Πρύτανη, κο Τ. Αλμπάνη, τον Αντιπρύτανη, κο Μ. Πασχόπουλο, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνοαυστριακής διασύνδεσης και καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κο Χ. Σταυράκο, τις υπεύθυνες για τη διδασκαλία της Γερμ. Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τους κυρίους Γ. Σιούλα, Διευθυντή και Π. Γεωργίου, υπεύθυνο Δημ. Σχέσεων του Ζωγράφειου Σχολείου και συζήτησαν την προοπτική δημιουργίας ενός πλαισίου πιστοποίησης της γλωσσομάθειας των Γερμανικών από το ÖSD στο Πανεπιστήμιο.

Wichtige Mitteilung: Zweite Chance bei B2

12 Νοέμβριος 2021

2 Chance s

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, 

όπως γνωρίζετε, ο συμψηφισμός της βαθμολογίας των τριών ενοτήτων της γραπτής εξέτασης στο επίπεδο Β2 ισχύει, και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους υποψήφιους, καθώς απαιτείται το 50% σε κάθε ενότητα, ενώ η βάση ολόκληρης της εξέτασης παραμένει 60%.

Υπήρχαν ωστόσο περιπτώσεις, όπου κάποιος υποψήφιος ενώ συγκέντρωνε 42 μονάδες στα γραπτά, δηλαδή 60%, δεν κατάφερνε την ελάχιστη βάση 50%, που απαιτείται σε κάθε δεξιότητα της γραπτής εξέτασης ξεχωριστά.

Workshop zur Fertigkeit Lesen: „So lesen Sie sich zum ÖSD Zertifikat“

18 Οκτώβριος 2021

TOUR F01

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας ταξιδεύει ανά την Ελλάδα για να συναντήσει τους καθηγητές και τις καθηγήτριες Γερμανικών με σκοπό να τους/τις στηρίξει στη διδασκαλία της κατανόησης κειμένου.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα λόγω της καραντίνας και της εισαγωγής της διαδικτυακής διδασκαλίας μεταξύ άλλων η αναγνωστική ικανότητα των μαθητών και των μαθητριών μας φθίνει σταθερά.

Πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε;

Με αυτό το Workshop θα προσπαθήσουμε στηρίξουμε τους συναδέλφους σε αυτή την προσπάθεια και ελπίζουμε για μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Σας περιμένουμε με χαρά!

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021 στον Εθνικό Κήπο!

20 Σεπτέμβριος 2021

EDL 2021

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι του ÖSD

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στον Εθνικό Κήπο.

Ταξιδέψτε μαζί μας με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και γνωρίστε τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων, μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Δελτίο τύπου προκήρυξης Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

05 Σεπτέμβριος 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 20 ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (2021-2022)

ΜΠΣ: «Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία και Εφαρμογές»

Το άνευ διδάκτρων Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία και Εφαρμογές» του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων υψηλού επιστημονικού επιπέδου και την παραγωγή πρωτότυπου ερευνητικού έργου στο πεδίο των πολύπλευρων και αμφίδρομων ελληνογερμανικών γραμματειακών και πολιτισμικών σχέσεων καθώς και στη δημιουργική διασύνδεση γλωσσολογίας και διδακτικής.

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2021 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders