Τα νέα του ÖSD

Österreichisch-griechischer Musiksommer Ηράκλειο

18 Ιούλιος 2022

ms1   ms2

 

Μια αξέχαστη μουσική βραδιά επιφύλαξε το καθιερωμένο πλέον αυστροελληνικό μουσικό φεστιβάλ σε φίλες και φίλους της μουσικής στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρχανών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι Young Wind Masters JSBM-mdw δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παραμονή τους στην Κρήτη για μια σειρά από κοντσέρτα, σε συνεργασία με τη συμφωνική ορχήστρα νέων της Κρήτης υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε

Österreichisch-griechischer Musiksommer

17 Ιούνιος 2022

OESGR Musiksommer2022 

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες του ÖSD,

με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Eλληνοαυστριακό Mουσικό Kαλοκαίρι, που πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά σε πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Πρόκειται για μια σειρά συναυλιών κλασικής και σύγχρονης μουσικής από καταξιωμένους αυστριακούς και έλληνες μουσικούς σε διάφορα σχήματα. Στόχος είναι να προβληθεί η μουσική πολυμορφία των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα των συναυλιών μπορείτε να δείτε εδώ.

Την επιτετραμμένη της Αυστριακής Πρεσβείας κ. Μαρτίνα Χέρμαν, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Η νέα εφαρμογή ÖSD είναι πλέον διαθέσιμη!

13 Μάιος 2022

osdApp

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί υποψήφιοι/ες,

Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε στους/στις καθηγητές/ριες και στους/στις υποψηφίους/ες την πιο ευχάριστη εμπειρία εξετάσεων, το Ινστιτούτο ÖSDΕλλάδας εργάζεται πάνω σε καινοτόμες ιδέες με αυτόν τον στόχο. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι

Η νέα εφαρμογή ÖSD είναι διαθέσιμη!

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο τον διαδικτυακό κόσμο του Ινστιτούτου ÖSDΕλλάδας στο smartphone σας και να επωφεληθείτε από πολλές πρακτικές λειτουργίες! Με τη νέα εφαρμογή ÖSD σας προσφέρουμε άμεση πρόσβαση με ένα κλικ σε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε!

Στην εφαρμογή θα βρείτε όλες τις αγαπημένες λειτουργίες, που θα σας διευκολύνουν:

8. ÖSD Tagung

12 Φεβρουάριος 2022

Tagung1 Tagung02 Tagung3 Tagung4

H 8η Επιστημονική Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά διαδικτυακά στις 6 Φεβρουαρίου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολυάριθμων καθηγητών και καθηγητριών Γερμανικών από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν ενεργά παρά τον ωραίο καιρό -τουλάχιστον στην Ελλάδα. Κατά την έναρξη της Ημερίδας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα Χρήστο Καραμπάτο, η διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, Χριστίνα Ρούτνερ, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν από την αρχή και να εμπλουτίζουν τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας.

Όπως εύστοχα ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρέσβης της Αυστριακής Δημοκρατίας, Hermine Poppeller, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες Γερμανικών  είναι διπλωμάτες, οι οποίοι εκπροσωπούν όχι μόνο τη γλώσσα αλλά και τον πολιτισμό μιας χώρας - και στην προκειμένη περίπτωση τριών χωρών.

2. ÖSD E-Tagung

11 Ιανουάριος 2022

tagung2022sitejpg

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας σας προσκαλεί στην Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 6 Φεβρουαρίου 2022 με τίτλο «Neu gegen alt oder doch lieber hybrid?».

Ενώ η διαδικτυακή διδασκαλία μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, φτάνουμε τώρα στο σημείο όπου μπορούμε να ξαναρχίσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο τίθεται το ερώτημα εάν ενδείκνυται να ενσωματωθούν οι νέες δεξιότητες στην καθημερινότητά μας και έτσι να εφαρμοστεί ένα υβριδικό μοντέλο διδασκαλίας.

Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γερμανία στο πλαίσιο της διαδικτυακής Ημερίδας. Όπως κάθε χρόνο, η Ημερίδα υποστηρίζεται από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και τα κεντρικά του ÖSD στην Αυστρία, ενώ οι γερμανόφωνοι εκδότες θα παρουσιάσουν τις νέες τους εκδόσεις.

Η προσωπική επικοινωνία με εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων και ένας διαδικτυακός διαγωνισμός σας περιμένουν στην εικονική μας συνάντηση!

Μείνετε συντονισμένοι!

Πρόγραμμα ημερίδας

Συνδεθείτε εδώ

 

Ανάπτυξη δικτύου, νέες συνεργασίες για το Ινστ. ÖSD Ελλάδας

16 Νοέμβριος 2021

zog2

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 η Διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, κα Χ. Ρούτνερ και η Υποδιευθύντρια και υπεύθυνη εξετάσεων, κα T. Σιούρμαν, πραγματοποίησαν μία σειρά συναντήσεων με τους κύριους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφέρειας της Ηπείρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους συναντήθηκαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Πρύτανη, κο Τ. Αλμπάνη, τον Αντιπρύτανη, κο Μ. Πασχόπουλο, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνοαυστριακής διασύνδεσης και καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κο Χ. Σταυράκο, τις υπεύθυνες για τη διδασκαλία της Γερμ. Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τους κυρίους Γ. Σιούλα, Διευθυντή και Π. Γεωργίου, υπεύθυνο Δημ. Σχέσεων του Ζωγράφειου Σχολείου και συζήτησαν την προοπτική δημιουργίας ενός πλαισίου πιστοποίησης της γλωσσομάθειας των Γερμανικών από το ÖSD στο Πανεπιστήμιο.

Wichtige Mitteilung: Zweite Chance bei B2

12 Νοέμβριος 2021

2 Chance s

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, 

όπως γνωρίζετε, ο συμψηφισμός της βαθμολογίας των τριών ενοτήτων της γραπτής εξέτασης στο επίπεδο Β2 ισχύει, και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους υποψήφιους, καθώς απαιτείται το 50% σε κάθε ενότητα, ενώ η βάση ολόκληρης της εξέτασης παραμένει 60%.

Υπήρχαν ωστόσο περιπτώσεις, όπου κάποιος υποψήφιος ενώ συγκέντρωνε 42 μονάδες στα γραπτά, δηλαδή 60%, δεν κατάφερνε την ελάχιστη βάση 50%, που απαιτείται σε κάθε δεξιότητα της γραπτής εξέτασης ξεχωριστά.

Workshop zur Fertigkeit Lesen: „So lesen Sie sich zum ÖSD Zertifikat“

18 Οκτώβριος 2021

TOUR F01

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας ταξιδεύει ανά την Ελλάδα για να συναντήσει τους καθηγητές και τις καθηγήτριες Γερμανικών με σκοπό να τους/τις στηρίξει στη διδασκαλία της κατανόησης κειμένου.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα λόγω της καραντίνας και της εισαγωγής της διαδικτυακής διδασκαλίας μεταξύ άλλων η αναγνωστική ικανότητα των μαθητών και των μαθητριών μας φθίνει σταθερά.

Πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε;

Με αυτό το Workshop θα προσπαθήσουμε στηρίξουμε τους συναδέλφους σε αυτή την προσπάθεια και ελπίζουμε για μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Σας περιμένουμε με χαρά!

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2021 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders