Τα νέα του ÖSD

Ο Ανδρέας Γεωργόπουλος για την ελληνοαυστριακή φιλία

24 Οκτώβριος 2022

andreasGeorgopoulos

Φιλοξενούμενος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Vision Network Athens και του Flash.gr ο Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, κ. Ανδρέας Θ. Γεωργόπουλος.

Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για την εμπειρία σας ως επίτιμος πρόξενος; Ποια είναι τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζετε και τι είναι αυτό που σας προσφέρει σε αυτή την αρμοδιότητα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας στη Διεθνή Εβδομάδα Γλωσσών 2022

16 Οκτώβριος 2022

ilw1

Το Ινστιτούτο ÖSDΕλλάδας ήταν χορηγός σ τη Διεθνή Εβδομάδα Γλωσσών 2022, η οποία διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Πολυμέσων και Γλωσσικών Εφαρμογών καθώς και το Εργαστήριο Έρευνας και Μελέτης της Γερμανόφωνης Λογοτεχνίας και της Συγκριτικής Γραμματολογίας του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο Γλωσσών και το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου Aschaffenburg από τις 10 ως τις 14 Οκτωβρίου 2022.

Ευρωπαϊκή Ημέρας Γλωσσών 2022

27 Σεπτέμβριος 2022

idl2022 5

To Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας συμμετείχε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα για 10η συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με κεντρικό θέμα την Ειρήνη, μαζί με μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών-μελών της EUNIC Αθήνας. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ημερίδες επιμόρφωσης ΠΕΚΑΓΕΠΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20 Σεπτέμβριος 2022

pdvT1

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας συμμετείχε στις Ημερίδες που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκαν στις 4 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 αντίστοιχα. Παράλληλα με την ομιλία με θέμα „Wer die mündliche Prüfung bestehen will, muss sprechen!" εκπρόσωποι του Ινστιτούτου ενημέρωναν τους πολυπληθείς επισκέπτες για τις εξετάσεις και τα νέα του Ινστιτούτου.

Η Χριστίνα Ρούτνερ μιλά στο Vision Network Athens

19 Σεπτέμβριος 2022

crutt

Χριστίνα Ρούτνερ: «Η προώθηση της διαπολιτισμικότητας  είναι υψίστης σημασίας για την κατάρριψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων»

Από Αυστριακό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα η Χριστίνα Ρούτνερ γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Βιέννη και στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και παρακολούθησε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στη Βιέννη και στην Αθήνα. Πτυχιούχος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό εξειδίκευσης Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας (ΕΑΠ).

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας στην IDT 2022

21 Αύγουστος 2022

ms1   

Στη Βιέννη, έδρα του ÖSD, έδωσε το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας το παρον στο πλαίσιο της IDT που πραγματοποιήθηκε φέτος 15-20 Αυγούστου. Το Ινστιτούτο εκπροσώπησαν η διευθύντρια, Χριστίνα Ρούτνερ, η υπεύθυνη Τύπου, Ναταλία Κοντιάδη, και το ιδρυτικό μέλος, Λίζα Ξυναριανού. Στο διεθνές συνέδριο καθηγητών/καθηγητριών Γερμανικών που υλοποιείται κάθε 4 χρόνια με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 ειδικών παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι τελευταίες τάσεις στη διδασκαλία και πιστοποίηση Γερμανικών. Το επιστημονικό πρόγραμμα πλαισίωσαν πολιτιστικές εκδηλώσεις,εκδρομές καθώς και ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Österreichisch-griechischer Musiksommer Ηράκλειο

18 Ιούλιος 2022

ms1   ms2

 

Μια αξέχαστη μουσική βραδιά επιφύλαξε το καθιερωμένο πλέον αυστροελληνικό μουσικό φεστιβάλ σε φίλες και φίλους της μουσικής στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρχανών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι Young Wind Masters JSBM-mdw δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παραμονή τους στην Κρήτη για μια σειρά από κοντσέρτα, σε συνεργασία με τη συμφωνική ορχήστρα νέων της Κρήτης υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε

Österreichisch-griechischer Musiksommer

17 Ιούνιος 2022

OESGR Musiksommer2022 

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες του ÖSD,

με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Eλληνοαυστριακό Mουσικό Kαλοκαίρι, που πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά σε πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Πρόκειται για μια σειρά συναυλιών κλασικής και σύγχρονης μουσικής από καταξιωμένους αυστριακούς και έλληνες μουσικούς σε διάφορα σχήματα. Στόχος είναι να προβληθεί η μουσική πολυμορφία των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα των συναυλιών μπορείτε να δείτε εδώ.

Την επιτετραμμένη της Αυστριακής Πρεσβείας κ. Μαρτίνα Χέρμαν, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Η νέα εφαρμογή ÖSD είναι πλέον διαθέσιμη!

13 Μάιος 2022

osdApp

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί υποψήφιοι/ες,

Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε στους/στις καθηγητές/ριες και στους/στις υποψηφίους/ες την πιο ευχάριστη εμπειρία εξετάσεων, το Ινστιτούτο ÖSDΕλλάδας εργάζεται πάνω σε καινοτόμες ιδέες με αυτόν τον στόχο. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι

Η νέα εφαρμογή ÖSD είναι διαθέσιμη!

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο τον διαδικτυακό κόσμο του Ινστιτούτου ÖSDΕλλάδας στο smartphone σας και να επωφεληθείτε από πολλές πρακτικές λειτουργίες! Με τη νέα εφαρμογή ÖSD σας προσφέρουμε άμεση πρόσβαση με ένα κλικ σε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε!

Στην εφαρμογή θα βρείτε όλες τις αγαπημένες λειτουργίες, που θα σας διευκολύνουν:

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2021 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders