ÖSD Newsletter 7/2017

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
φίλες και φίλοι του ÖSD,
στο καλοκαιρινό μας newsletter  μπορείτε να διαβάσετε:

  • για τις νεότερες καινοτομίες του ÖSD
  • για το επόμενο webinar
  • για τις ημερομηνίες των επόμενων εξεταστικών περιόδων 

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ναταλία Κοντιάδη
Υπεύθυνη τύπου ÖSD

Ιωάννινα - Μεταφορά εξεταστικής περιόδου

ioannina

Το Ινστιτούτο ÖSDΕλλάδας ανταποκρινόμενο στο αίτημα της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών φορέων  της Δυτικής Ελλάδας
μεταφέρει την πρώτη εξεταστική περίοδο στα Ιωάννινα από τον Σεπτέμβριο του 2017 στον Δεκέμβριο του 2017.
Οι εξετάσεις Γερμανικών όλων των επιπέδων στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθούν
το Σαββατοκύριακο 02-03 Δεκεμβρίου 2017.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Das ÖSD Institut Griechenland kommt der Anfrage der Mehrheit der Fremdsprachinstituten und DaF LehrerInnen in Westgriechenland entgegen und verschiebt die erste Prüfungsperiode in Ioannina
auf den Dezember 2017.
Die Prüfungen in Ioannina
finden am 02. und 03. Dezember 2017 statt.

ÖSD Webinar "Hörstrategien zu ZB1"

ΤοΣάββατο 6 Μαίου 2017 στις 18:00
το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας διοργάνωσε Webinar με θέμα
«Hörstrategien zu B1, στρατηγικές για το ακουστικό μέρος της εξέτασης B1».

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των διδασκόντων και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο, είτε γραπτά μέσω chat, είτε στον αέρα.

Newsletter 3/2017

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
φίλες και φίλοι του ÖSD,
στο ανοιξιάτικο  newsletter  μπορείτε να διαβάσετε:

  • νέα για τις επόμενες δράσεις του ÖSD
  • για τη συμμετοχή του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας – Σχολή Μωραΐτη σε Ημερίδες και Εκθέσεις
  • για τις ημερομηνίες των επόμενων εξεταστικών περιόδων 

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ναταλία Κοντιάδη
Υπεύθυνη τύπου ÖSD

Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2016. Παραλαβή και αποστολή διπλωμάτων

Αγαπητές επιτυχούσες, αγαπητοί επιτυχόντες,καταρχάς να σας συγχαρούμε για την επιτυχία σας στις εξετάσεις του ÖSD και στη συνέχεια να σας ενημερώσουμε σχετικά με την παραλαβή/αποστολή των διπλωμάτων σας. Μπορείτε να παραλάβετε τα διπλώματά σας από τη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη (Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, 15452, Παλαιό Ψυχικό, 1ος όροφος), ώρες 11:00 – 15:00.Οι επιτυχούσες/επιτυχόντες εκτός Αθηνών και όσοι έκαναν ομαδικές δηλώσεις μέσω Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Σχολείων θα παραλάβουν τα διπλώματά τους με courier.

Κλείσιμο Δρόμων για Αγώνες στο Ψυχικό!

Αγαπητοί/-ές υποψήφιοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιείται στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού αγώνας δρόμου. Ως εκ τούτου κάποιοι από τους δρόμους γύρω από το εξεταστικό κέντρο θα είναι από τις 08:00-13:30 κλειστοί. Παρακαλούμε δείτε εδώ το έγγραφο, όπου αναγράφονται οι εν λόγω δρόμοι, ώστε να προγραμματίσετε την έγκαιρη άφιξή σας. Προτείνουμε να αφήσετε το μεταφορικό σας μέσο στον παράδρομο την οδού Κηφισίας, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, και να κατευθυνθείτε προς το εξεταστικό κέντρο με τα πόδια από τις οδούς Ελικώνος και Αγίου Δημητρίου. Η απόσταση δεν ξεπερνάει τα 3 λεπτά.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία

Για το τμήμα εξετάσεων

Tina Schürmann, Θεοδώρα Γριβοκωστοπούλου

Παρουσίαση του βιβλίου "Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας"

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
"Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας" του Ζιγκμουντ Φρόιντ
την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 19:00,
στο Θέατρο της Σχολής Μωραίτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής και συγγραφέας και η Ξένια Κουναλάκη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Αλεξίου.

 

Εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου 2016. Παραλαβή και αποστολή διπλωμάτων

Αγαπητές επιτυχούσες, αγαπητοί επιτυχόντες,καταρχάς να σας συγχαρούμε για την επιτυχία σας στις εξετάσεις του ÖSD και στη συνέχεια να σας ενημερώσουμε σχετικά με την παραλαβή/αποστολή των διπλωμάτων σας.Μπορείτε να παραλάβετε τα διπλώματά σας από τη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη (Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, 15452, Παλαιό Ψυχικό, 1ος όροφος), ώρες 11:00 – 15:00.Οι επιτυχούσες/επιτυχόντες εκτός Αθηνών και όσοι έκαναν ομαδικές δηλώσεις μέσω Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Σχολείων θα παραλάβουν τα διπλώματά τους με courier. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016

Online Διαγωνισμός
1 Ιουλίου – 18 Σεπτεμβρίου 2016

european-day-of-languages-2016-carousel-image

 

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu, πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών και Τσεχικών.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, 10:00-15:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων – αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού».

4η Γιορτή Πολυγλωσσίας

Γλωσσικές διαδρομές. Θεσσαλονίκη, πολύγλωττη πόλις

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), διοργανώνει την 4η Γιορτή της Πολυγλωσσίας από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στη διοργάνωση συμμετέχουν πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς, ξένα Ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27/5 17:00 – 22:00, το Σάββατο 28/05 17:00 – 22:00 & τη Κυριακή 29/05 10:00 – 14:00 και 17:00 – 22:00.

3η Ημερίδα Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

η 3η Ετήσια Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στη Σχολή Μωραΐτη.
Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., με τη συνδρομή της σχολικής συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και με τη συμμετοχή όλων των εκδοτικών οίκων γερμανικών διδακτικών βιβλίων και των γερμανικών βιβλιοπωλείων.

Newsletter Αυστριακής Πρεσβείας 11/2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ÖSD,
σας προωθούμε το newsletter της Αυστριακής Πρεσβείας,όπου μπορείτε μεταξύ άλλων να ενημερωθείτε  για μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις  τον Νοέμβριο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη:μια έκθεση σχεδιασμού, μια όπερα του Μότσαρτ και μια συναυλία με έργα Σούμπερτ, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ με επίκεντρο τον αυστριακό κινηματογράφο και μια νέα παράσταση του γερμανόφωνου θεάτρου  März-Bühne.

Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

Η Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC), στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση των πολιτιστικών και γλωσσικών συνεργασιών μεταξύ των μελών της, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 ένα λογοτεχνικό περίπατο με 9 ευρωπαίους συγγραφείς στη Στοά του Βιβλίου.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2015

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται από το 2001 στις 26 Σεπτεμβρίου. Δώδεκα πολιτιστικά ινστιτούτα και πρεσβείες μέλη της ΕUNIC Ελλάδοςδιοργάνωσαν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην πλατεία Κλαυθμώνος σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια και ένα κυνήγι θησαυρού με κληρώσεις δώρων κάθε ώρα.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας – Σχολή Μωραΐτη, σε συνεργασία με την Αυστριακή πρεσβεία, έλαβε μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πολυγλωσσίας με αυστριακούς χορούς και τραγούδια -παραδοσιακά αλλά και από το γνωστό μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας». Δείτε εδώ.

Ημερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 10πμ το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας συμμετείχε με ομιλία της επιστημονικής συνεργάτιδας του ÖSD κ.Ulla Britta Chimara στην Ημερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας που διοργάνωσε το Παράρτημα Βόρειας Ελλάδας της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. στο Ξενοδοχείο Capsis, με θέμα: Η νέα προφορική εξέταση του Β2, τι αλλάζει;

icon arrow Περισσότερα...

Downloads

Έντυπα εγγραφών, ασκήσεις και υποδείγματα για όλα τα πτυχία του ÖSD!

Demo Περισσότερα...
Αίτηση για την απόκτηση κωδικού
στην πλατφόρμα ÖSD
Συμπληρώστε την φόρμα για να λάβετε κωδικούς!

 

Με την υποστήριξη του Αυστριακού Κράτους

austria-flag1

 

Επίσημος Φορέας

Logo-osd

Πλήρες μέλος του ALTE

Alte Full Member Logo

 

 

Εξετάσεις αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ

 1388704327 PDF

Επικοινωνία

Τηλ: 210-6795092-3
Ψυχικό, 15452
Αττική

Email