4η Γιορτή Πολυγλωσσίας

Γλωσσικές διαδρομές. Θεσσαλονίκη, πολύγλωττη πόλις

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), διοργανώνει την 4η Γιορτή της Πολυγλωσσίας από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στη διοργάνωση συμμετέχουν πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς, ξένα Ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27/5 17:00 – 22:00, το Σάββατο 28/05 17:00 – 22:00 & τη Κυριακή 29/05 10:00 – 14:00 και 17:00 – 22:00.

3η Ημερίδα Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

η 3η Ετήσια Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στη Σχολή Μωραΐτη.
Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., με τη συνδρομή της σχολικής συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και με τη συμμετοχή όλων των εκδοτικών οίκων γερμανικών διδακτικών βιβλίων και των γερμανικών βιβλιοπωλείων.

Newsletter Αυστριακής Πρεσβείας 11/2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ÖSD,
σας προωθούμε το newsletter της Αυστριακής Πρεσβείας,όπου μπορείτε μεταξύ άλλων να ενημερωθείτε  για μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις  τον Νοέμβριο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη:μια έκθεση σχεδιασμού, μια όπερα του Μότσαρτ και μια συναυλία με έργα Σούμπερτ, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ με επίκεντρο τον αυστριακό κινηματογράφο και μια νέα παράσταση του γερμανόφωνου θεάτρου  März-Bühne.

Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

Η Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC), στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση των πολιτιστικών και γλωσσικών συνεργασιών μεταξύ των μελών της, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 ένα λογοτεχνικό περίπατο με 9 ευρωπαίους συγγραφείς στη Στοά του Βιβλίου.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2015

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται από το 2001 στις 26 Σεπτεμβρίου. Δώδεκα πολιτιστικά ινστιτούτα και πρεσβείες μέλη της ΕUNIC Ελλάδοςδιοργάνωσαν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην πλατεία Κλαυθμώνος σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια και ένα κυνήγι θησαυρού με κληρώσεις δώρων κάθε ώρα.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας – Σχολή Μωραΐτη, σε συνεργασία με την Αυστριακή πρεσβεία, έλαβε μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πολυγλωσσίας με αυστριακούς χορούς και τραγούδια -παραδοσιακά αλλά και από το γνωστό μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας». Δείτε εδώ.

Ημερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 10πμ το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας συμμετείχε με ομιλία της επιστημονικής συνεργάτιδας του ÖSD κ.Ulla Britta Chimara στην Ημερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας που διοργάνωσε το Παράρτημα Βόρειας Ελλάδας της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. στο Ξενοδοχείο Capsis, με θέμα: Η νέα προφορική εξέταση του Β2, τι αλλάζει;

ÖSD ZΒ2/ZB2j προφορική εξέταση με δύο συνυποψήφιους

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες του ÖSD,

από τον Σεπτέμβριο του 2015 στις προφορικές εξετάσεις για το δίπλωμα  επιπέδου Β2 θα εξετάζονται δύο υποψήφιοι συγχρόνως. 
Η αλλαγή αυτή αφορά τόσο στους ενήλικες όσο και στους νέους. 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Κρήτη

​​​​​​​​​​​​​​Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες του ÖSD,

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη, με αφορμή τις νέες συνεργασίες του στην Κρήτη και με σκοπό να ενημερώσει όλους/όλες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, συμμετέχει στις Ημερίδες Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης του Συλλόγου PALSO που θα διεξαχθούν στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

NEWSLETTER 4/2015

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
φίλες και φίλοι του ÖSD,
 
στο ανοιξιάτικο
newsletter  μπορείτε να διαβάσετε:

  • για τη νέα μορφή του C2 – αναγνωρισμένο διεθνώς και από το ΑΣΕΠ
  • για τις αλλαγές στα προφορικά του Β2 – με δύο υποψήφιους στην εξέταση
  • για τη συμμετοχή του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας – Σχολή Μωραΐτη σε Ημερίδες και Εκθέσεις
  • νέα για τις επόμενες δράσεις του ÖSD
  • τις ημερομηνίες των επόμενων εξεταστικών περιόδων 

Eκπομπή στον "Αθήνα 9.84"

984

Την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, η διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδος -Σχολή Μωραϊτη Χριστίνα Ρούτνερ συνομιλεί με τον Αλεξάντερ Ρόγκενκαμπ, διευθυντή του Ενημερωτικού Κέντρου της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην εκπομπή της Όλγας Μπατή και της Έλενας Χατζηιωάννου "Δημόσια και Ιδιωτικά" του ραδιοφωνικού σταθμού "Αθήνα 9,84".
Θέμα η σχέση Ελλάδας-Γερμανίας. Πώς μας βλέπουν Γερμανοί και Αυστριακοί; Πώς τους βλέπουμε εμείς;
Ζητούμενο να ξεπεραστούν τα στερεότυπα και να αναδειχθεί η κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά.


Ακούστε την εκπομπή στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=RBJ1N5PgNYE

6th Foreign Languages Forum & Book Exhibition

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ινστιτούτο OSD Ελλάδας -Σχολή Μωραΐτη συμμετέχει στο
6th Foreign Languages Forum & Book Exhibition
που διοργανώνει η εφημερίδα ELT NEWS.
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, 10:00 -17:00
στο Royal Olympic Hotel
(Αθανασίου Διάκου 28, 11743 Αθήνα)
Παράλληλα με τις ενδιαφέρουσες ομιλίες θα πραγματοποιηθεί και έκθεση βιβλίου, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε από εκπροσώπους του Ινστιτούτου για τις εξετάσεις του ÖSD και τα βιβλία προετοιμασίας

 
 
Einladung


Das ÖSD Institut Griechenland nimmt an der
Veranstaltung von ELT NEWS
„6th Foreign Languages Forum & Book Exhibition”teil.
Samstag, der 14. und Sonntag, der 15. März, von 10:00 bis 17:00 Uhr
im Royal Olympic Hotel
(28, Athanassiou Diakou 11743 Athen)
 
Parallel zu den interessanten Seminaren findet eine Buchausstellung statt.
Da haben Sie die Möglichkeit, mit Vertretern des ÖSD Instituts Griechenland zu diskutieren und sich über die ÖSD Prüfungen und das Vorbereitungsmaterial zu informieren.

2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο “Το ÖSD στην πράξη”

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες του ÖSD,
 
το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη σας προσκαλεί στη 2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο "Το ÖSD στην πράξη" και στην Έκθεση Γερμανικού Διδακτικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, ώρα 10:00 – 16:00, στη  Σχολή Μωραΐτη (Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό).

Θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε εισηγήσεις και εργαστήρια που αφορούν στην κατάλληλη προετοιμασία  των υποψηφίων για τις εξετάσεις του ÖSD.
          

Ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα 14/12/2014

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
Αγαπητοί φιλοι, αγαπητές φίλες, Το ÖSD διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα  για καθηγητές, ιδιοκτήτες και υπεύθυνους Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας και να απαντήσουμε σε τυχόν απορίες σας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.osd.gr ή να μας καλέσετε στα: 2106795092 (09:00 – 17:00).
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ναταλία Κοντιάδη
Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας
Υπεύθυνη Τύπου

Ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη 7/12/2014

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
Αγαπητοί φιλοι, αγαπητές φίλες,
 
Το ÖSD, με αφορμή τη δεύτερη εξεταστική του περίοδο, διοργανώνει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη  για καθηγητές, ιδιοκτήτες και υπεύθυνους Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014

 

EDL image 398x269pxΤο Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη σε συνεργασία με  την Αυστριακή Πρεσβεία συμμετέχει μαζί με άλλα οκτώ  Μορφωτικά Ιδρύματα και Πρεσβείες - μέλη της EUNIC Αθήνας  στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 10πμ - 16μμ   στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σας περιμένουμε σε αυτή τη γιορτή πολυγλωσσίας με θέατρο, τραγούδι, χορό, αφήγηση, διαδραστικά παιχνίδια και πολλές     εκπλήξεις!

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ και το πρόγραμμα εδώ

 


icon arrow Περισσότερα...

Downloads

Έντυπα εγγραφών, ασκήσεις και υποδείγματα για όλα τα πτυχία του ÖSD!

Demo Περισσότερα...
Αίτηση για την απόκτηση κωδικού
στην πλατφόρμα ÖSD
Συμπληρώστε την φόρμα για να λάβετε κωδικούς!

 

Με την υποστήριξη του Αυστριακού Κράτους

austria-flag1

 

Επίσημος Φορέας

Logo-osd

Πλήρες μέλος του ALTE

Alte Full Member Logo

 

 

Εξετάσεις αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ

 1388704327 PDF

Επικοινωνία

Τηλ: 210-6795092-3
Ψυχικό, 15452
Αττική

Email