Διαδικασία Εγγραφής-Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Σχολεία

 

ΒΗΜΑ 1:

Η εγγραφή των υποψήφιων γίνεται απ' ευθείας χωρίς κωδικούς.

Αν το Κ.Ξ.Γ./Σχολείο διαθέτει "Όνομα Χρήστη/Username" συμπληρώνει μόνο αυτό και ένα E-mail επικοινωνίας. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία του Κ.Ξ.Γ./Σχολείου που θα ζητηθούν και θα παραλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα "Όνομα Χρήστη/Username" και "Κωδικό/Password". Το Κ.Ξ.Γ./Σχολείο θα μπορεί χρησιμοποιεί στο εξής το "Όνομα Χρήστη/Username" για να κάνει εγγραφές χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να συμπληρώνει τα στοιχεία του, αλλά και για να βλέπει ομαδικά τους υποψήφιούς του.

Στη συνέχεια συμπληρώνονται ομαδικά τα στοιχεία των υποψηφίων ανά επίπεδο. Για να προσθέσετε υποψήφιο στο ίδιο επίπεδο πατάτε το αντίστοιχο link "Προσθέστε υποψήφιο στο ίδιο επίπεδο" στο δεξί κάτω μέρος της πλατφόρμας. Για να προσθέσετε Υποψήφιο σε άλλο επίπεδο πατήστε το link "Προσθέστε υποψήφιο σε άλλο επίπεδο" στο δεξί κάτω μέρος της πλατφόρμας.

Μετά από την υποβολή των εγγραφών σας εμφανίζεται η σελίδα επιβεβαίωσης με τα στοιχεία για το ΒΗΜΑ 2 και σας αποστέλλεται αυτόματα E-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας.  Αυτό σημαίνει ότι η εγγραφές σας έγιναν σωστά και έχουν παραληφθεί από το σύστημα.

Το δελτίο εξεταζόμενου κάθε υποψήφιου θα μπορεί να αναζητηθεί με τον ΑΜΚΑ ή Αρ. Ταυτότητας/Διαβατηρίου που δηλώθηκε κατά την εγγραφή του, το αργότερο 2 εβδομάδες πριν τις εξετάσεις μέσα από την ειδική φόρμα αναζήτησης. Αν σε κάποιον υποψήφιο δεν υπάρχει διαθέσιμο δελτίο εξεταζόμενου 2 εβδομάδες πριν τις εξετάσεις, τότε πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με το εξεταστικό κέντρο. Τα Κ.Ξ.Γ./Σχολεία θα μπορούν να βλέπουν και ομαδικά τους/τις υποψήφιούς/ές τους χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσής τους "Όνομα Χρήστη/Username" (εφόσον διαθέτουν και τον έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή των υποψηφίων τους) και "Κωδικό/Password".

Την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα μπορεί τόσο το Κ.Ξ.Γ./Σχολείο, όσο και ο υποψήφιος χρησιμοποιώντας πάλι τον ΑΜΚΑ ή Αρ. Ταυτότητας/Διαβατηρίου του να αποκτήσει πρόσβαση στα αποτελέσματά του.

 


 

ΒΗΜΑ 2

Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης των υποψήφιων, τα Κ.Ξ.Γ./Σχολεία καταβάλουν το συνολικό ποσό των εξέταστρων στον λογαριασμό με IBAN: GR05 0171 5500 0065 5010 1340 955 της Τράπεζας Πειραιώς (SWIFT/BIC: PIRBGRAA) και δικαιούχο τη ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ Α.Ε., γράφοντας στο πεδίο "Αιτιολογία" την ονομασία του Κ.Ξ.Γ./Σχολείου και τη λέξη "OSD", όπως έχει καταχωρηθεί κατά την εγγραφή τους στο σύστημα και αποστέλλουν με fax (2106795091 ή 2117709343) ή e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ένα αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης καθώς και τις φωτοτυπίες των εγγράφων ταυτοποίησης των μαθητών (ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτοπροσωπία κλπ).

Η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, δηλ. μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών. Σε άλλη περίπτωση η εγγραφή θεωρείται άκυρη. Για ταχυδρομική αποστολή ισχύει η σφραγίδα ταχυδρομείου.

 

Ταχυδρομική αποστολή δηλώσεων συμμετοχής:

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ή τα Σχολεία που επιθυμούν να αποστείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών τους ταχυδρομικά, θα πρέπει να κατεβάσουν τη σχετική δήλωση που διατίθεται ηλεκτρονικά και αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία όλων των υποψηφίων, να αποστείλουν τη δήλωση συμμετοχής, το αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης του συνολικού ποσού των εξέταστρων, καθώς και τις φωτοτυπίες των εγγράφων ταυτοποίησης των μαθητών (ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτοπροσωπία κλπ). Η αποστολή του φακέλου θα πρέπει να είναι εμπρόθεσμη (ισχύει η σφραγίδα του ταχυδρομείου).

[widgetkit id=9]

Το αργότερο δύο εβδομάδες πριν την ημερομηνία των εξετάσεων λαμβάνουν τα δελτία εξεταζόμενων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον εξεταστικό φορέα.

 

Αναβαθμολόγηση

Αίτηση για αναβαθμολόγηση είναι δυνατή τόσο στο γραπτό, όσο και στο προφορικό μέρος της εξέτασης έως και δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Για την αναβαθμολόγηση θα πρέπει να στείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ηλεκτρονικό μήνυμα με το αίτημά σας και να καταβάλλετε το ποσό τον €50 στον λογαριασμό με IBAN: GR05 0171 5500 0065 5010 1340 955 της Τράπεζας Πειραιώς (SWIFT/BIC: PIRBGRAA) και δικαιούχο τη ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ Α.Ε. συμπληρώνοντας σαν αιτιολογία: "Αναβαθμολόγηση γραπτού μέρους" ή "Αναβαθμολόγηση προφορικού μέρους" το επίθετο σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε την αναβαθμολόγηση της συνολικής εξέτασης θα πρέπει, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, να καταβάλλετε το ποσό των €100, συμπληρώνοντας ως αιτιολογία: "Αναβαθμολόγηση συνολικής εξέτασης" και το επίθετό σας. Στη συνέχεια θα πρέπει να στείλετε με FAX στο 2106795091 το καταθετήριο της τράπεζας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβαθμολόγησης θα λάβετε ηλεκτρονικά την απάντηση σχετικά με τον βαθμό σας και θα σας σταλεί με το ταχυδρομείο η απόδειξη πληρωμής. Το αποτέλεσμα της αναβαθμολόγησης θα αποτελέσει και τον τελικό βαθμό του υποψηφίου.

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2021 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders