8. ÖSD Tagung

Tagung1 Tagung02 Tagung3 Tagung4

H 8η Επιστημονική Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά διαδικτυακά στις 6 Φεβρουαρίου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολυάριθμων καθηγητών και καθηγητριών Γερμανικών από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν ενεργά παρά τον ωραίο καιρό -τουλάχιστον στην Ελλάδα. Κατά την έναρξη της Ημερίδας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα Χρήστο Καραμπάτο, η διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, Χριστίνα Ρούτνερ, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν από την αρχή και να εμπλουτίζουν τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας.

Όπως εύστοχα ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρέσβης της Αυστριακής Δημοκρατίας, Hermine Poppeller, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες Γερμανικών  είναι διπλωμάτες, οι οποίοι εκπροσωπούν όχι μόνο τη γλώσσα αλλά και τον πολιτισμό μιας χώρας - και στην προκειμένη περίπτωση τριών χωρών.

Κεντρικό θέμα της φετινής επιστημονικής Ημερίδας ήταν το υβριδικό μάθημα, αν ενδείκνυται δηλαδή να ενσωματωθούν οι νεοαποκτηθείσες δεξιότητες στην καθημερινή διδασκαλία και επομένως να χρησιμοποιηθεί ένα υβριδικό μοντέλο διδασκαλίας. Η καραντίνα μας έβγαλε από τη ζώνη άνεσής μας, όπως διαπίστωσε η Δρ Manuela Glaboniat, επιστημονική διευθύντρια του ÖSD. Ωστόσο πρόσθεσε, πως «η ανάγκη είναι η μητέρα της εφευρετικότητας» . Η πρόεδρος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Φρειδερίκη Μπατσαλιά ανέδειξε την ανάγκη ανανέωσης της αλληλεπίδρασης δασκάλου-μαθητή.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γερμανικών Δρ.  Χριστίνα Μαρκούδη, η παρέθεσε στον χαιρετισμό της ένα απόφθεγμα του  του Κινέζου φιλόσοφου  Λαό Τσε: Το να μαθαίνεις είναι σα να κωπηλατείς κόντρα στο ρεύμα. Αν σταματήσεις, σε παρασύρει πίσω.

Οι διαλέξεις αφορούσαν την ποιοτική προώθηση των νέων μέσων, τα οποία, σύμφωνα με τη Μέλισσα Χατζηιωάννου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Γερμανικής, θα πρέπει να ενσωματωθούν δημιουργικά στη δια ζώσης διδασκαλία. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του ότι κάθε νέο μέσο εμπεριέχει και νέο περιεχόμενο, όπως τόνισε η πρόεδρος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών Anthi Wiedenmayer. Καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Αυστρία διατήρησαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων με τις εξαιρετικές ομιλίες και workshop ως αργά το απόγευμα.

 

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2021 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders