Ενημέρωση σχετικά με τον νέο κορωνοϊό-2019 (SARS-CoV-2)

Αγαπητοί/ές υποψήφιοι/ες,
Αγαπητοί γονείς,
Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,
 
συμμεριζόμαστε την αγωνία σας για τη γρήγορη εξάπλωση του 2019-nCov (Κορωνοϊού). Παρόλο που η αντιμετώπιση του ιού δε διαφέρει από αυτήν της γρίπης σας συστήνουμε τα παρακάτω:
 
1) Αν ο υποψήφιος/ η υποψήφια έχει κάποια από τα συμπτώματα του ιού, όπως έντονο βήχα, υψηλό πυρετό, δυσκολία αναπνοής (κύρια στοιχεία της λοίμωξης του αναπνευστικού) να μην προσέλθει στις εξετάσεις, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μεταδώσει τον ιό. Πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να καλέσει τον ΕΟΔΥ στο 210-5212054 για να λάβει τις κατάλληλες οδηγίες. Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας θα μεταφέρει τα εξέταστρα και την εγγραφή του/της στην αμέσως επόμενη εξεταστική περίοδο (Ιούνιος 2020).
 
2) Αν ο υποψήφιος/ η υποψήφια έχει πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχή υψηλού κινδύνου, συνιστάται να παραμείνει στο σπίτι για 14 ημέρες, πριν έρθει σε επαφή με άλλους. Εάν διανύει αυτό το χρονικό διάστημα καλείται να μην προσέλθει στις εξετάσεις. Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας θα μεταφέρει τα εξέταστρα και την εγγραφή του/της στην αμέσως επόμενη εξεταστική περίοδο (Ιούνιος 2020).
Λίστα με τις περιοχές υψηλού κινδύνου μπορείτε να βρείτε εδώ.
 
3) Σε περίπτωση που ο υποψήφιος/ η υποψήφια έχει συμπτώματα ίωσης, πρέπει να παραμένει στο σπίτι μέχρι να γίνει εντελώς καλά και να μην προσέλθει στις εξετάσεις. Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας θα μεταφέρει τα εξέταστρα και την εγγραφή του/της στην αμέσως επόμενη εξεταστική περίοδο (Ιούνιος 2020).
 
4) Αν κάποιος από την οικογένεια του υποψήφιου/ της υποψήφιας νοσεί από τον 2019-nCov, ο υποψήφιος/ η υποψήφια πρέπει να παραμένει στο σπίτι και να μην προσέλθει στις εξετάσεις. Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας θα μεταφέρει τα εξέταστρα και την εγγραφή του/της στην αμέσως επόμενη εξεταστική περίοδο (Ιούνιος 2020).
 
 
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας λαμβάνει τα παρακάτω μέτρα:
 
1) Κάθε επιφάνεια καθαρίζεται καθημερινά με χλωριούχα διαλύματα για την εξόντωση των ιών. 
2) Το ιατρείο και γενικότερα το σύνολο του προσωπικού των εξετάσεων (επιτηρητές, εξεταστές) είναι ενήμερο για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον ιό.
3) Υπάρχουν αλκοολούχα διαλύματα σε κάθε αίθουσα εξετάσεων και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. 
4) Παρακολουθούμε συνεχώς τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όλων των σχετικών φορέων για το θέμα και λαμβάνουμε τα ανάλογα μέτρα πρόληψης. 
 
Σημειώνουμε, τέλος, ότι καθώς εξελίσσεται η διάδοση του ιού, οι οδηγίες ενδέχεται να αλλάξουν. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε. Τονίζουμε ότι είναι πολύ κρίσιμο ο καθένας μας να τηρήσει με υπευθυνότητα τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της λοίμωξης και ότι η διατήρηση της ψυχραιμίας συμβάλλει αποτελεσματικά στην προστασία μας.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατάλληλες ενέργειες πρόληψης μπορείτε να δείτε εδώ.Για το Τμήμα Εξετάσεων
T. Schürmann/D. Grivokostopoulou 

 

icon arrow Περισσότερα...

Downloads

Έντυπα εγγραφών, ασκήσεις και υποδείγματα για όλα τα πτυχία του ÖSD!

Demo Περισσότερα...
Αίτηση για την απόκτηση κωδικού
στην πλατφόρμα ÖSD
Συμπληρώστε την φόρμα για να λάβετε κωδικούς!

 

Με την υποστήριξη του Αυστριακού Κράτους

austria-flag1

 

Επίσημος Φορέας

Logo-osd

Πλήρες μέλος του ALTE

Alte Full Member Logo

 

 

Εξετάσεις αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ

 1388704327 PDF

Επικοινωνία

Τηλ: 210-6795092-3
Ψυχικό, 15452
Αττική

Email