Ανάπτυξη δικτύου, νέες συνεργασίες για το Ινστ. ÖSD Ελλάδας

zog2

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 η Διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, κα Χ. Ρούτνερ και η Υποδιευθύντρια και υπεύθυνη εξετάσεων, κα T. Σιούρμαν, πραγματοποίησαν μία σειρά συναντήσεων με τους κύριους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφέρειας της Ηπείρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους συναντήθηκαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Πρύτανη, κο Τ. Αλμπάνη, τον Αντιπρύτανη, κο Μ. Πασχόπουλο, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνοαυστριακής διασύνδεσης και καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κο Χ. Σταυράκο, τις υπεύθυνες για τη διδασκαλία της Γερμ. Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τους κυρίους Γ. Σιούλα, Διευθυντή και Π. Γεωργίου, υπεύθυνο Δημ. Σχέσεων του Ζωγράφειου Σχολείου και συζήτησαν την προοπτική δημιουργίας ενός πλαισίου πιστοποίησης της γλωσσομάθειας των Γερμανικών από το ÖSD στο Πανεπιστήμιο.

zog1  zog3 zog4 zog9

  zog7 zog8 zog10

Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κο Α. Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο για θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κο Ο. Πότση, όπου αναζητήθηκε το πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας σε πολιτιστικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο μεταξύ της Ηπείρου και του ομόλογου αυστριακού Κρατιδίου της Καρίνθιας (Kärnten). Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας σε φορείς και εκπροσώπους του γερμανικού κλάδου και την απονομή της πλακέτας του «συνεργαζόμενου σχολείου» στον Διευθυντή του Ζωγράφειου Σχολείου, κο Γ. Σιούλα, ως επισφράγιση της στενής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Δείτε το video εδώ

 

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2021 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders